NXPD IS ONDERDEEL VAN

Corona – Dispensatieregeling VCA Diploma’s

Door de aanhoudende Coronacrisis heeft NXPD Opleiden moeten besluiten alle geplande cursussen tot 1 maart 2021 uit te stellen. De veiligheid en gezondheid van onze cursisten, docenten en examinatoren staat voorop en moeten beschermd worden. Wel ontstaat er dan een situatie waarin het VCA certificaat van medewerkers kan verlopen.

Speciaal voor deze groep heeft het SSVV (Stichting samenwerken voor veiligheid) een nieuwe dispensatieregeling opgesteld:

• Diplomahouders waarvan het diploma in de periode van 15 december 2020 tot en met 9 februari verloopt, krijgen dispensatie tot 1 mei 2021. Gedurende die periode mogen diplomahouders met een verlopen diploma blijven werken.

Het CDR (Centraal Diploma Register) geeft bij diploma’s die in de periode 15 december 2020 tot en met 9 februari 2021 zijn verlopen de volgende melding: ‘Dit diploma valt onder de dispensatieregeling van de SSVV in verband met het coronavirus. Dit betekent dat de diplomahouder tijdelijk met zijn verlopen diploma mag blijven werken.’

• Dit geldt ook voor medewerkers van VCA- en VCU-gecertificeerde bedrijven die binnen 3 maanden na indiensttreding hun diploma moeten halen. Voorwaarde is dan wel dat een ervaren collega (met minimaal een VOL VCA diploma) hen bij het werk begeleid tot zij het VCA diploma hebben behaald.

Personen die niet onder de 2 bovenstaande punten vallen, kunnen geen beroep doen op de dispensatieregeling.

Blijf op de hoogte van NXPD!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief