NXPD IS ONDERDEEL VAN

VCA-Basis – zelfstudie incl. examen

Basisveiligheid VCA (VCA-Basis) – zelfstudie incl. examen

De zelfstudie VCA-Basis incl. examen (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers) is bedoeld voor alle operationele medewerkers in de sectoren Bouw & Infra en Techniek & Industrie. VCA-Basis is een veiligheidsdiploma op het gebied van veilig en gezond werken. Met dit diploma toon je aan dat je de basiskennis van veilig en gezond werken beheerst. Het VCA-Basis diploma wordt vaak gevraagd door werkgevers of opdrachtgevers wanneer risicovolle werkzaamheden verricht moeten worden. Voor deze zelfstudie kan er gekozen worden uit twee verschillende leermogelijkheden, namelijk doormiddel van een E-Learning omgeving of doormiddel van een boek. Het betreffende leermiddel word na boeking verstuurd naar de cursist.

Tijdens deze zelfstudie worden onderstaande onderwerpen behandeld:

+ Veiligheids- en gezondheidswetgeving
+ Gevaren, risico’s en preventie
+ Ongevallen
+ Veiligheidsgedrag
+ Rechten, plichten en overleg
+ Procedures, instructies en signalering
+ Voorbereiding op noodsituaties
+ Gevaarlijke stoffen
+ Brand en explosie
+ Arbeidsmiddelen
+ Specifieke werkzaamheden en omstandigheden
+ Elektriciteit
+ Ergonomische werkplek
+ Persoonlijke beschermingsmiddelen

Examen
Het examen wordt afgenomen op de NXPD Opleiden leslocatie, door een extern examenbureau. Het wordt afgelegd op een laptop en na afloop wordt de uitslag direct bekend gemaakt. Het examen bestaat uit 40 vragen welke binnen 60 minuten beantwoord moeten worden.

Kosten
De kosten voor deze zelfstudie bedragen € 149,00 excl. btw. De kosten zijn inclusief Studieboek of E-learning, examen en diploma. Als cursist neem je zelf een geldig ID-kaart of paspoort mee. Bij goed gevolg ontvang je binnen een week een VCA diploma en legitimatie pas welke een geldigheid heeft van 10 jaar. Tevens wordt het diploma bijgeschreven in het Centraal Diploma Register.

Dagcursus
Indien gewenst kan er ook een VCA Basis dagcursus worden gevolgd met aansluitend het VCA examen. Deze praktijkgerichte dagcursus van 8:15 uur tot 16:00 uur wordt verzorgd door een zeer ervaren docent welke alle onderwerpen stap voor stap doorloopt. Deze dagcursus kan tevens meetellen voor 7 uur nascholing voor het persoonlijke code 95.  Klik hier voor meer informatie.

Vanaf: 149.00

Leslocatie Heerde
NXPD Opleiden
Veldweg 6-B1
8181 LR Heerde

Categorieën: ,

Delen op social media:

Blijf op de hoogte van NXPD!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief