NXPD IS ONDERDEEL VAN

VCA-VOL – Dagcursus

Veiligheid voor Operationeel Leidinggevende VCA (VCA-VOL) – Dagcursus

De cursus VCA-VOL (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers Voor Operationeel Leidinggevenden) is een dagcursus en bedoeld voor alle operationele leidinggevende medewerkers en ZZPers in de sectoren Bouw & Infra en Techniek & Industrie. VCA-VOL is een veiligheidsdiploma op het gebied van veilig en gezond werken. Met dit diploma toon je aan dat je de basiskennis van veilig en gezond werken beheerst. Het VCA-VOL diploma wordt vaak gevraagd door werkgevers of opdrachtgevers wanneer risicovolle werkzaamheden verricht moeten worden.

De cursus VCA-VOL bestaat uit één dag van 08:15 uur tot 16:00 uur met aansluitend het examen.

Deze praktijkgerichte cursus wordt verzorgd door een zeer ervaren docent en behandelt de volgende onderwerpen:

+ Veiligheids- en gezondheidswetgeving
+ Gevaren, risico’s en preventie
+ Ongevallen
+ Veiligheidsgedrag
+ Rechten, plichten en overleg
+ Procedures, instructies en signalering
+ Voorbereiding op noodsituaties
+ Gevaarlijke stoffen
+ Brand en explosie
+ Arbeidsmiddelen
+ Specifieke werkzaamheden en omstandigheden
+ Elektriciteit
+ Ergonomische werkplek
+ Persoonlijke beschermingsmiddelen

Cursusdag en examen
De cursus VCA-Basis bestaat uit één dag van 08:15 uur tot 16:00 uur met aansluitend het examen. Het examen wordt afgenomen door een extern examenbureau. Het wordt afgelegd op een laptop en na afloop wordt de uitslag direct bekend gemaakt. Het examen bestaat uit 70 vragen welke binnen 75 minuten beantwoord moeten worden.

Code 95
Indien gewenst kan deze cursusdag meetellen voor je persoonlijke Code 95. Iedere beroepschauffeur dient minimaal 35 uur aan CCV nascholing te volgen in 5 jaar. Deze VCA-cursusdag geld voor 7 uur nascholing. De meerkosten om de cursus mee te laten tellen voor de Code 95 bedragen € 25,00 excl. btw.

Kosten
De kosten voor deze dagcursus bedragen € 219,00 excl. btw. De kosten zijn inclusief Studiemateriaal, examen, diploma, lunch en onbeperkt koffie en thee. Als cursist neem je zelf een geldig ID-kaart of paspoort mee. Bij goed gevolg ontvang je binnen een week een VCA-VOL diploma en legitimatie pas welke een geldigheid heeft van 10 jaar. Tevens wordt het diploma bijgeschreven in het Centraal Diploma Register.

Zelfstudie
Indien gewenst kan het VCA VOL diploma ook behaald worden doormiddel van zelfstudie. NXPD Opleiden verzorgd het studiemateriaal en het examen vindt plaats op de afgesproken datum en tijd bij onze vestiging in Heerde. Klik hier voor meer informatie.

Vanaf: 219.00

Leslocatie Heerde
NXPD Opleiden
Veldweg 6-B1
8181 LR Heerde

Categorieën: ,

Delen op social media:

Blijf op de hoogte van NXPD!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief