NXPD IS ONDERDEEL VAN

Veilig werken langs de weg – Dagcursus

De cursus “Veilig werken langs de weg” is bedoeld voor medewerkers welke op of langs de weg werkzaam zijn en/of medewerkers welke de risico’s moeten inschatten bij wegwerkzaamheden. Het werken op of langs de weg neemt een groot aantal risico’s met zich mee en kunnen gevaarlijke situaties opleveren voor zowel wegwerker als weggebruiker. Bestuurders spelen hierbij een belangrijke rol als het gaat om hun verwachtingspatroon en rijgedrag. Met dit certificaat toon je aan dat je kennis hebt van de risico’s op en langs de weg en dat je hier op een veilige manier meer om gaat.

De cursus Veilig werken langs de weg bestaat uit één dag van 08:15 uur tot 16:00 uur met aansluitend het examen.

Cursusinhoud

Tijdens deze praktijkgerichte dagcursus “Veilig werken langs de weg” leer je om te gaan met de risico’s op niet-autosnelwegen en wegen binnen en buiten de bebouwde kom. Tijdens deze cursus worden onderstaande onderwerpen zowel theoretisch als praktisch behandeld:

+ Om te gaan met de risico’s op niet-autosnelwegen en wegen binnen en buiten de bebouwde kom;
+ Het volgen van de door de CROW gehanteerde procedures;
+ Het zorg dragen voor de veiligheid van jezelf als je collega’s;
+ Het toepassen van de juiste materialen en aan welke richtlijnen deze materialen moeten voldoen.

Cursusdag en examen

Deze dagcursus bestaat zowel uit een theorie- als praktijk gedeelte en wordt gegeven door een ervaren docent. De docent behandelt alle onderwerpen stapsgewijs en brengt veel praktische voorbeelden in. Daarnaast is er ook ruimte om eigen praktijk voorbeelden gezamenlijk te bespreken. De ochtend zal voornamelijk in het teken staan van de theorie. In de middag wordt de geleerde theorie buiten in de praktijk gebracht. Aan het einde zal er een examen worden afgenomen waarbij wordt getoetst of jij zowel de theorie als praktijk goed hebt begrepen en of jij op een veilige manier langs de weg kan werken.

Kosten cursus Veilig werken langs de weg

De kosten voor deze dagcursus bedragen € 199,00 excl. btw. De kosten zijn inclusief examen, lesmateriaal, lunch en certificaat. Als cursist neem je zelf een geldig ID-kaart of paspoort mee. Bij goed gevolg ontvang je binnen een week een Veilig werken langs de weg certificaat welke een geldigheid heeft van 5 jaar.

Vanaf: 199.00

Leslocatie Heerde
NXPD Opleiden
Veldweg 6-B1
8181 LR Heerde

Delen op social media:

Blijf op de hoogte van NXPD!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief