NXPD IS ONDERDEEL VAN

Dispensatieregeling VCA certificaten vervalt per 1 juli 2021

Door de huidige coronacrisis heeft het SSVV (Stichting samenwerken voor veiligheid) vorig jaar besloten een dispensatieregeling op te stellen voor de verlopen VCA certificaten en nieuw te behalen certificaten. Deze regeling komt per 1 juli 2021 te vervallen. Dit betekent dat iedereen die onder deze regeling valt per 1 juli een geldig VCA certificaat benodigd heeft.

Wat houdt de dispensatieregeling VCA certificaten in?

Diplomahouders waarvan het diploma in de periode van 15 december 2020 tot en met 20 april verloopt, krijgen dispensatie tot 1 juli 2021. Gedurende die periode mogen diplomahouders met een verlopen diploma blijven werken. Het CDR (Centraal Diploma Register) geeft bij deze diploma’s nu deze melding: ‘Dit diploma valt onder de dispensatieregeling van de SSVV in verband met het coronavirus. Dit betekent dat de diplomahouder tijdelijk met zijn verlopen diploma mag blijven werken.’

Per 1 Juli 2021 zal deze melding verdwijnen en zal het certificaat niet meer zichtbaar zijn in het diplomaregister.

Deze regeling gelde ook voor medewerkers van VCA- en VCU-gecertificeerde bedrijven die in de periode van 15 december t/m 1 maart in dienst zijn getreden en binnen 3 maanden het diploma moesten halen. Ook deze medewerkers dienen voor 1 juli het VCA certificaat te behalen.

NXPD Opleiden biedt de mogelijkheid om het VCA certificaat te behalen doormiddel van een klassikale training met aansluitend examen of door middel van zelfstudie met een losexamen. Klik hier voor de beschikbare data of bel met 0578-215009.

Blijf op de hoogte van NXPD!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief